Om itzcali

by astridth84@gmail.com

Hvad betyder navnet?

Itzcali kommer fra nahuatl et af de oprindelige sprog i Mexico. På nahuatl betyder itzcali stedet for det smukke.

Både fordi jeg synes, at det giver god mening som smykkebrand, men også for at hædre den traditionelle mexicanske kultur, valgte jeg det navn til min virksomhed.

Jeg har boet nogle år i Mexico, og jeg elsker kulturen, landet og den storslåede historie. Traditionelt bliver mange smykker produceret i Asien, men da jeg startede min virksomhed i 2016 var det naturligt for mig at starte med produktion og design fra Mexico. Jeg startede ud med et samarbejde med en design-trio i Mexico City. Det har nu udvidet sig til tre forskellige samarbejder rundt om i hele landet.

Smykkerne er i sølv, forgyldt sølv og rosa forgyldt sølv. Stilen er meget enkel, grafisk og feminin og ikke det design man umiddelbart forbinder med Mexico. Den kombination synes jeg er vildt spændende. Gennem smykkernes design og kvalitet vil jeg nemlig gerne fortælle en anden historie om Mexico end den gængse om farvestrålende ponchoer, tacos og sombreros. I samarbejdet med designerne i Mexico har vi et stort fokus på et flot håndværk, høj kvalitet samt en bæredygtig produktion. Det gælder både i forhold til miljø og arbejdsforhold.

Ideen til itzcali udspringer både af min glæde for Mexico, min passion for smykker og pæne ting samt et stort ønske om at være selvstændig. I foråret 2016 tog jeg min kæreste i hånden og sammen med vores datter på 1 år rejste vi til Mexico for at mødes med min første samarbejdspartner, lave aftaler og gøre de første indkøb til itzcali. Det er et eventyr at skabe og drive en moderne webshop. Hvis du har lyst kan du følge med i rejsen på instagram eller ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

2018 bliver året hvor jeg selv kaster mig ud i at være smykkedesigner. Jeg har designet en lille kollektion, der skal sættes i produktion i foråret og kommer i salg sidst på sommeren.

Tusind tak fordi du besøger og handler på mit website. Det betyder alt for mig.

KH Astrid

Stifter af itzcali