Home Mexico Mexicansk limonade

Mexicansk limonade

by astridth84@gmail.com
Mexicansk limonade

Det er sommer, og jeg kan ikke komme i tanke om noget, jeg hellere vil end at tage på standen og få lidt sol i mit ansigt, dyppe træerne i havet (det er stadig alt for koldt til at komme helt under) og mærke brisen i håret.

På sådan en strandtur (eller hvilken som helst anden tur ud i det blå), er det et must at have en lækker og kølende mexicansk limonade med. Med dens sur/sødlige smag er den et friskt pust, der passer godt sammen med mange forskellige typer af madvarer.

Denne limonade drak jeg hverdag, da jeg første gang boede i Mexico. Jeg boede hos en familie, hvor jeg hjalp til på lige fod med familiens andre medlemmer. Mine evner i det mexicanske køkken var stadig under udvikling, så ofte fik jeg tjansen med at producere limonade. Men det blev jeg også ret god til. Mens familiens bedstemor tilberedte det sidste af maden, stod jeg og pressede limefrugter og blandende limonaden i en stor kande. Duften af limefrugter tager mig altid tilbage til Mexico.

Mexicansk limonade

Mexicansk limonade (1 1/2 liter)

10 limefrugter

10 spsk. sukker (hvad end du har. Jeg bruger altid rørsukker. Det gjorde jeg dog ikke i Mexico, hvor det bare var almindeligt hvidt sukker)

1 1/2 liter vand

Fremgangsmåde

Skær alle limefrugter over og pres dem ned i en kande. Tilsæt vand og sukker. Rør det hele godt rundt ind til alt sukker er opløst. Det kan godt tage lidt tid. Sæt limonaden på køl eller tilsæt isterninger, hvis den skal serveres straks. Jeg plejer at gå ud fra 1 limefrugt til 1 spsk. sukker og 1,5 dl. vand. Med de mål synes jeg, at mexicansk limonade får den rette smag. Du kan eksperimentere med mængden af sukker afhængig af, hvor sød du bedst kan lide den. Limonaden smager i øvrigt også vældig godt med et skævt tequila som en drink på terrassen i solen!

Rigtig god weekend!

KH Astrid

Mexicansk limonade

Andre indlæg